1/7/08

BICINGPUNTOCOM A HORTA



Barcelona estava contenta. Per fi podrem anar en bicicleta, es deia. I els innocents hortencs van pensar, ah, com que som de Barcelona des de fa més de cent anys, nosaltres també podrem anar en bici . Jo mateixa, la més ingenua de totes les àvies, varaig anar correns a treure'm el carnet. Oooooh!, quina maravella, poder moure't en bici sense que t'insultin i posin en risc la teva vida com quan era jove i els autobussos verds t'arreconaven per la Via Laietana (aleshores Layetana). Però vet aqui que hi havia un petit problema: la muntanya. Tots aquets que viuen a la vora del mar, no només tindran moltes bicis al seu avast, fins i tot es fartaran de bicis, no sabran a on posar-les, en canvi aquests que vivim a prop de la muntanya NO. I perqué? doncs molt fàcil, perque els hortencs agafem les bicis per baixar al centre però l'autobús per pujar, qué passa? doncs que el centre està a vessar de bicicletes i a Horta no queda cap. Bé, aixó es podria solucionar amb un servei que, al menys una vegada al dia (per exemple a última hora de la nit), reposés les 27 bicicletes que hi poden anar a la estació d'Horta i així, al menys 27 hortencs podriem agafar la bici per anar a treballar al matí. doncs NO, semble que la idea no els hi resulta atractiva a aquests senyors del bicingpuntocom, que no sé quina és la raó per la que estem perdent el prestigi amb les deficiències que té aquesta companyia, quan estic segura que deuen d'haver moltes altres disposades a dur a terme aquest servei amb més serietat. El cas és que, com que som dolents i no tornem les bicis al punt de partida, doncs ens quedem sense bicis. Ah, i si tu ets dels bons jans que es molesta a tornar-les, com el Joan i jo que hem tornat més d'una vegada fins a Horta amb la bici, doncs et fots igual perque a l'endemà no trobaràs ni la que vas tornar la nit anterior i, si trobes alguna, serà perque no funciona el sistema informatic i en apropar la targeta et diran quelcom tan simpatic com que les estacions més properes son:
Font d'en Fargues, disponibilitat 1
Ramón Albó, disponibilitat 0
Ah, penses amb molta mala llet, mal de mucho consuelo de tontos, no soc la única pringá que paga els 24 euros i no pot anar en bicicleta. Que em direu, 24 euros no és res. No, no és res si pots anar en bicicleta, si no pots anar mai és un dineral. I aleshores arribes a la feina i els hi envies l'e-mail que fa el cent cinquanta vuit des que et van fer creure que podies comptar amb els serveis del bicingpuntocom a Horta i no t'han donat més que disgustos. Alguna resposta? Doncs NO, se't continuen passant pel forro. De ben segur que els teus e-mails no serveixen per res més que perque comentin a l'hora del càmeracafé, Ah, ens ha tornat a enviar un e-mail la pesada aquella d'Horta, Ah si, i que has fet?, Doncs l'he llençat a les escombreries, com sempre. Hahahaha...!! A l'endemá, malgrat el mal d'estomac que t'agafa en pensar que et puguin donar a entendre una vegada més que els hi importes un pimiento morrón, tornes a posar la targeta a prop de la pantalla i OH, MIRACLE, FUNCIONA. Et surt un missatge que et diu, agafi la bici nº 13. Oh, oh, penses tu, mal número per reiniciar una bona relació. No obstant, et dirigeixis molt confiada, agafes la bici, et baralles una bona estoneta amb el sillin perque no s'aguanta quan intentes posar-lo a mida. Al final dius, bé, anem com sigui perque si no faré tard a la feina i quan estàs ja a tocar la Plaça Eivissa notes que la bici se t'en va, i perqué se t'en va? doncs perque té la roda del davant punxada. Fa unes quantes setmanes, quan amb un cop de sort extraordinari vas poder caçar una bici, vas haver d'anar sense marxes (canvi de marxa trencat) i quasi sense frens, t'ho vas muntar com vas poder perque havies d'arribar d'hora a la feina, però és clar, amb la roda punxada no pots continuar. Tornes, la ancores, truques per avisar de l'averia NO HAY NADIE AL OTRO LADO, proves sort i tornes a posar la targeta, només queden dues bicis, la que tu acabes d'ancorar amb la roda punxada i que has posat al nº 20 i un altre. A que ja saps quina et diu la màquina que agafis. ES CLAR!!, la nº 20, ¿cómo no? Si se trata de putear, pues puteamos, ¿no? Tornes a trucar, SIGUE SIN HABER NADIE AL OTRO LADO. T'en vas amb la moral per terra i correns per no arribar tard a la feina perque entre pitos y flautas vas ja amb el temps ben justet. ¡QUÉ LÁSTIMA! Amb les ilusions que t'havies fet quan vas saber que posaven una estació del bicingpuntocom a Horta.
I el que més greu et sap és que, quan tens la oportunitat de parlar amb la persona responsable del tema, et mira amb condescendència i no se li ocurreix cap altre idea que dir-te: Clar com que només baixeu amb la bici... DONCS NO ES VERITAT!! Jo ni baixo ni pujo perque a Horta o no hi han bicicletes o estan trencades o el sistema no funciona. Aquesta és la cruel realitat. I dic jo, si no és viable un servei de bicicletes a Horta que ho diguin clarament, que diguin: RECONEIXEM PUBLICAMENT QUE NO SOM CAPASSOS DE POSAR EN MARXA UN SERVEI DE BICICLETES A HORTA. El que no accepto és que es vagi presumint d'haver posat un servei del bicingpuntocom a Horta i a l'hora de la veritat no serveixi més que per posar-te de mal humor de bon matí.

2 comentarios:

Luis Llorente dijo...

Querida compañera hay que tener un par de narices para utilizar la bici en algunas partes de vuestro distrito, si eso lo conseguis os auguro premios en la vuelta ciclista a mansalva. Y dejo de fumar.Y jodia no hagas los post tan largos 2º AVISO.

Julia dijo...

Muchas gracias por tus comentarios. Te los agradezco sobre todo porque eres el más fiel de mis comentaristas. Pero, ¿qué quieres?, si los problemas son largos los posts no pueden ser cortos. Lee hasta donde puedas ¿no?
Un besazo y mucha suerte en el inminente Congreso