17/7/08

LES PARAULES D'EN FELIP PUIG



"M'he posat de mal humor perquè és que ni llegint pot tenir una mínima dicció i pronunciació correcta de la nostra llengua", va assegurar Puig després d'escoltar la primera intervenció presidencial en el ple de la Cambra catalana.

A mi del president de la Generalitat de Catalunya em preocupa que sigui honest, que defensi els drets i el benestar de la gent que viu a Catalunya, que sigui un home intel.ligent, capaç d'ésser a l'altura davant dels greus problemes que tenim amb la crisi econòmica que estem vivint i que, malgrat tot el que diguin els senyors de la dreta, no és culpa dels socialistes sinó dels especuladors que es passen pel forro tots els drets humans i només els preocupa incrementar els seus capitals, aquests senyors de la dreta que la única cosa que els diferencia de la dreta espanyola és que uns volen continuar sent los dueños del cortijo i els altres volen continuar sent els amos del que sigui. Doncs com deia, a mi em preocupa que el Molt Honorable President de la Generalitat (que no sé perqué en Pujol havia d'ésser sempre el molt honorable i en Montilla no passa d'ésser l'emigrant que no té una dicció i pronunciació perfecta del català), sigui una bona persona i s'esforci per dur a terme la seva tasca de la millor manera possible. I ho fa. Es clar que ho fa. I és precisament per aixó pel que personatges com en Puig es posen tant de mal humor, perque no poden suportar que algú que té uns origens que ells sempre han considerat de segona categoria els vingui a demostrar que ni l'alcurnia familiar, ni els diners heredats fan que les persones siguin millors o pitjors.

Sr. Puig, pensi una mica abans de dir les coses, doncs encara que no pugui evitar pensar com una persona classista, hauria al menys de tenir la educació de no manifestar-ho públicament. No fa amb el joc democràtic aixó, semble més aviat un comentari arcaic de qui continua pensant que hi han diferències de categories en les persones depenent dels seus origens.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Que el President pronuncie bien el catalán es deseable, igual que es deseable qeu tenga conocimientos de economía, de sociología, que haya leído. Que sea una persona con gran capacidad comunicativa, etc...

Pero es deseable, no condición sinequanum, no hay examen para político (de hecho dudo que muchos, incluído el mismo Felip Puig puedan pasar las pruebas que se les exige no ya a los directivos, sinó a los técnicos superiores de cualquier administración), sinó un electorado que apoya a un político, y como has dicho, Montilla tiene muchas otras virtudes (de las que seguramente carece Felip Puig) que le hacen un candidato deseable para muchos.

Luis Llorente dijo...

Agradecerte las palabras Julía he leido hoy el blog, soy un tipo raro, un poco loco, bueno creo que me empiezas a conocer un poco.Lamento no seguir los consejos de los blogueros y la gente que escribe habitualmente pero normalmente me traslado a otro planeta de vez en cuando.Dejo este y pillo el otro.
Ahhhh se me olvida el "pollo pera" este, ¿quien es?.

Julia dijo...

Gracias por el comentario Jose, ya sabes que estoy contigo.

Hola Luis. El pollopera ese es el eterno segundón de CiU, uno de esos que siempre están a la sombra de la estrella del momento y no llega nunca a nada. Seguramente por eso tiene tan mala baba. A mí lo que más me fastidia es que la actitud de esos elementos es lo que da razón moral a otros elementos de otras latitudes pero de la misma calaña.
Pero qué le vamos a hacer, tengo un amigo que dice que hay homes, homenets i cagamandurries, jajaja...

Pere Nieto dijo...

Realment valorar més errades de dicció que l'esforç de parlar en català, la veritat és que el prla prou bé, és absurd, sectari i contrari al desenvolupament del català. Les declaracions del Felip Puig estan al nivell del manifest en defensa del castellà.

Julia dijo...

Olé! Aquesta no se m'havia ocorregut a mi, jajaja... Sí senyor, aixó és exactament el que volia dir, que canvien les disfresses però son les mateixes actituts.
Gràcies Pere per la teva aportació.