16/5/10

El que diuen i el que no diuen

L'opció de no reformar

L'opció C, la de no reformar la Diagonal barcelonina, ha arrasat en la consulta popular celebrada durant tota aquesta setmana a la ciutat i caracteritzada per nombrosos errors tècnics. La C ha obtingut el 79,84% dels vots, davant l'11,88% de la A (transformar la via en bulevard) i el 8,28% de la B (convertir la Diagonal en una rambla). Les dues últimes i derrotades incloïen, en principi, unir el Trambaix i el Trambesòs amb un traçat des de Francesc Macià fins a Glòries. Han votat 172.161 persones, el 12,17% del cens.


Aquest és l'encapcelament de l'article que El Periódico publica avui. Si hagués guanyat la opció A o la opció B, l'encapcelament de l'article seria:

Escandalosa abstenció a les votacions sobre la Diagonal.

Tot i havent guanyat la opció A (o la B, tan se val), els resultats no es poden considerat legitims perque tan sols ha votat un 12,17% del cens.

Es a dir, sigui com sigui ens la tenien jurada. I no dic que no ens hagem equivocat, que de ben segur ho hem fet, no perque no pagués la pena posar sobre la taula la reforma de la Diagonal, sinó perque potser no era el moment adeqüat con la que está cayendo. El govern municipal de Barcelona s'ha equivocat i el govern municipal  de Barcelona rectifica, demana disculpes als ciutadans i pren les mesures democràtiques necessàries. Fins aqui tot correcte. Ara bé, no us penseu pas que la oposició tindra prou amb aixó. La oposició el que vol és fer fora al govern municipal actual i utilitzarà totes les armes al seu abast per aconseguir-ho. Tan li fot si aquesta lluita aferrissada pel poder provoca danys col.laterals com frenar el progrés de la ciutat. Potser el que volen es fer-se amb el govern d'una ciutat de la que pensen que encara hi han negocis sustanciosos a fer. Potser quan aquest govern s'encaparrava en aconseguir la transformació de la Diagonal per fer-la més amable per a tothom, s'empenyava en aconseguir recuperar espais verdes arreu de la ciutat perque tothom i no només els més rics, puguessin gaudir d'espais amables, aquesta oposició es fregava les mans i pensava que si aconseguissin fer-se amb les regnes de la ciutat, d'aquesta ciutat que els governs socialistes han convertit en una perla dessitjada per a tothom, ells podrien reconvertir espais i construir el que fos perque ara Barcelona ven i aconseguirien fer bons negocis. Potser, eh, potser només son suposicions malintencionades meves, eh...

De qualsevol manera, cal reconèixer que no hem tingut el do de la oportunitat i hem deixat que la oposició ens passés la mà per la cara, doncs no cal ser un geni de les politiques socials per adonar-se que els resultats el que indiquen és que la inmensa majoria dels qui han anat a votar, ho han fet seguint les consignes ben formulades de la oposició, mentre que nosaltres hem estat totalment incapaços de convèncer als habitants de l'extrarradi que aquesta votació tenia quelcom a veure amb ells. S'ha de reconèixer també que les noticies que van arribant de Madrid tampóc no ajuden gaire a que els ciutadans de l'extrarradi, que son els més perjudicats amb la crisi econòmica, s'animin a participar en "engrescadores" consultes ciutadanes.

En definitiva, senyors, senyores, la hem ben cagat. Però que no s'enganyi ningú, no ha guanyat cap opció, ni la A, ni la B, ni la C, ha guanyat el desànim d'una població assustada en veure el que s'aveïna. I ara més que mai, no ens podem deixar portar pel desànim. Hem de ser forts i coherents, assumir els errors i parlar clar, la Diagonal quedarà ajornada però encara tenim molta feina i la continuarem fent. Crec que el ciutadans de Barcelona sabran veure la diferència entre la realitat i la manipulació i que, tot i els errors que puguem cometre, seguim sent la millor opció per aquesta ciutat. I si els ciutadans decidissin que no és així, tampóc ens hem de desanimar, els socialistes sempre tindrem molta feina a fer en la societat, sigui en el govern o en la oposició. Endavant companys, a treballar el dia a dia que, tot i que d'aixó la oposició no diu res i als medis de comunicacions no els interessa, és aquest dia a dia el que fa funcionar les ciutats i el que fa que els ciutadans puguin comptar amb els serveis que es mereixen.
.
.

No hay comentarios: