26/3/10

QUE PASSA AMB LA "JUSTICIA"?

Multa de 180 euros per a la passatgera que va cridar en català a uns guàrdies civils i els va dir franquistes

• Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua anuncien que recorreran contra la decisió

EUROPA PRESS
GIRONA


El Jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners (Selva) ha condemnat la passatgera de l'aeroport de Girona que "va vociferar en tot agressiu i en català" a dos guàrdies civils, a pagar una multa de 180 euros i les costes processals per una falta lleu de respecte a l'autoritat perquè els va dir "franquistes".

Els fets es van produir el 3 de setembre del 2009, quan els dos agents de la Guàrdia Civil van ser avisats que una dona portava a l'equipatge de mà un esprai no permès. Els dos policies van assegurar, el 22 de febrer passat, que van denunciar la passatgera per la seva actitud i la falta de respecte que els va mostrar.


Sentència contradictòria

La dona, que va negar rotundament la versió presentada per les autoritats, ha explicat que està disposada a recórrer contra la sentència, perquè "no entra en el fons de la qüestió", i a portar el tema al Síndic de Greuges, ja que considera que és un conflicte entre la ciutadania i l'Administració.

L'afectada ha afegit que en la sentència hi ha una contradicció ja que inicialment es parla de "desordre públic" i posteriorment es justifica amb "una falta lleu de respecte a l'autoritat".


Les plataformes Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua han anunciat que interposaran un recurs d'apel·lació davant de l'Audiència de Girona, ja que, segons han explicat en un comunicat, entenen que "és necessari reparar aquesta discriminació lingüística".

Sé de que va aquest cas, el conéc des del dia que va passar, doncs aquesta senyora que ha estat victima d'una nova demostració de supèrbia d'aquesta justicia tan despistada que patim, anava acompanyada de la seva mare que és una bona amiga i a més és una dona molt respectada al barri d'Horta per les seves qualitats humanes i la seva dedicació durant molts anys a tasques socials, tant és així, que ha estat mereixedora del Premi Horta-Guinardó que l'Ajuntament d'aquest Districte concedeix a persones que destaquen per la seva aportació a la societat.

Doncs bé, el que va passar va ser que en front d'un petit incident que no hauria d'haver durat més que un parell de minuts, la cosa es va complicar perque la filla de la meva amiga parlava en català i la guardia civil li va dir, en un tó gens delicat, que parlés en castellà, a lo que obviament aquesta es va negar i aleshores la parella de guardia civils va adoptar una actitud xulesca i va retenir a les passatgeres fins al punt de fer-les perdre l'avió, havent-si de pagar un nou passatge molt més car que el que tenien reservat. Ara resulta que és la guardia civil la que es considera agraviada i presenta una denuncia. Que no és aixó el més greu, perque dins de la guardia civil, com a tots els col.lectius humans, hi ha de tot, particularment conéc a un guardia civil que és una bellíssima persona i que respecta la cultura catalana i a tots els ciutadans siguin d'on siguin, el que és més greu és l'actitud de la justicia, perque aquest sí que és un col.lectiu en el que no hauria d'haver de tot, sinó que hauria d'haver persones justes, com el seu propi nom indica. Perque si quan ens posem en mans de la justicia, en lloc de trobar-nos amb persones que imparteixen justicia ens trobem amb persones que apliquen una justicia particular depenent del seu criteri personal, com podrem garantir que aquest criteri sigui el just? Sí, ja sé que els jutges no poden ser deus i que, com a éssers humans es poden equivocar, però hi han unes lleis, no? I no diuen les lleis que tot ciutadà català que es trobi a Catalunya té dret a expressar-se en català? A més, no diuen les lleis, i si no ho diuen ho haurien de dir, que els guardies civils, com a qualsevol servidor de l'ordre públic té com a missió principal protegir als ciutadans i no atacar-los? Aleshores com es que aquests dos guardies civils, a més de no respectar els drets d'una ciutadana catalana a parlar en català a Catalunya, es permeten el luxe de denunciar-la i reben la compensació d'una sentència que condena a la víctima i no als culpables?

No m'extranya que aquesta ciutadana digués que semblaven franquistes, perque ho semblaven i ho semblen. Jo vaig tenir una experiència de ben joveneta. Hi havia un policia nacional, d'aquells que aleshores els hi deien els grisos que escridassava a una pobre dona perque sortís del mig que li molestava perque hi havia una manifestació a Rambles/Pelai i la dona va tenir la mala sort de creuar-se en el seu camí. A mi, amb la ingenuitat dels meus dinou anys, s'em va ocòrrer dir-li que no tenia cap dret d'actuar així, que els policies eren els servidors dels ciutadans que eren els qui li pagaven el sou. El policia es va girar cap a mi i em va fotre un parell d'hosties que vaig portar marcades a la cara durant forces dies. Però aixó eren uns altres temps... no?

Bé, jo ja he trucat a la meva amiga i li he fet saber que si li cal qualsevol tipus de recolzament, que hi compti amb mi, perque, per anys que passin, les injustícies em segueixen indignant i aquest és un cas d'una flagrant injustícia.

P.D. Per cert, no sé si les persones que actuen com aquests guardies civils i els jutges que els hi donen la raó no seran independentistes camuflats, doncs estic segura  de que amb aquesta actitud aconsegueixen crear molts més independentistes que qualsevol ideòleg de la independència.
.

.
.
.

No hay comentarios: