11/1/10

Saltimbanco


Avui, bé hauria de dir ahir perque ja som dia 11, he anat a veure Saltimbanco. Com tot el que he vist del Cirque du Soleil fins ara, ha estat un espectacle fascinant. No m'agradat però l'entorn. Sempre l'havia vist sota la cúpula de la seva carpa blanca però aquesta vegada, no sé si per problemes tècnics a l'hora de trobar un espai o per tenir l'agenda apretada i haver de recaudar més en menys temps, l'han fet al Palau Sant Jordi. I no, no és el mateix. Sota la carpa es crea una atmósfera màgica que l'obert espai del Palau de Sant Jordi no pot reproduir, doncs hi ha massa espai buit per poder mantenir el caliu d'una carpa de circ. No sé si hauran descartat tornar-ho a fer en una carpa com sempre o si han trobat en aquest nou entorn la manera de fer-ho més fàcil, més pràctic i més rentable. El que sí sé és que, probablement, si no tornen amb la carpa jo no els tornaré a veure. O sí, potser, però ja no serà el mateix.

Per què ha de canviar tot? Per què s'ha de fer tot tan "pràctic"? Per què hi ha una confabulació per anar aniquilant de mica en mica totes les il.lusions que alimenten l'ànima de la petita que duc dintre i que es nega a marxar del tot?
.
.

2 comentarios:

Pere Nieto dijo...

Ahir vaig anar-lo a veure i coincideixo amb tu. El Palau Sant Jordi no és el lloc més adequat per un circ. Hi ha elements que no perden tant però per exemples números com els de clown no tenen gaire gràcia perquè es perd la part gestual. Fins i tot els aplaudiments són freds. Igualment però crec que és l'espectacle que menys m'hauria agradat.

Julia dijo...

A mi dels que he vist (que desgraciadament no son tots) el que més em va agradar va ser Alegria. Del d'ahir, a part dels maravillosos cossos fent piruetes en l'aire, el mim magnific i tot aixó, em quedo amb els nois i noies camaleons que ho feien molt bé i creaven una sensació màgica de criatures quasi mitològiques.