29/1/10

Ai, Julivert meu...

Joan Julivert és el típic niño pose contractat per en Josep Cuní perque sigui "no políticament correcte". Així ho dic perque així el defineixen ells mateixos. En Joan Julivert es permet el luxe d'insultar a tothom, siguin politics, botiguers o mestreses de casa, bé, tots menys a qui el paga, tot i que aixó ho té malentès perque el paguem els ciutadans donat que, encara que ningú ho diria, TV3 és un ent públic.

Avui, bé ahir que ja són més de les dotze, el tema era la mediocritat de la gent en general, deu de ser cert alló de que cree el ladrón que todos son de su condición. Segons les seves erudites paraules, el fet de que diversos alcaldes facin pública una opinió diferent a la del president de la Generalitat, és síntoma de la mediocritat del govern català. Suposo que al Sr. Julivert li deurien de semblar molt més brillants els temps d'en Franco, doncs aleshores no era "normal" que cap alcalde s'atrevís a contradir al dictador, quant a la Generalitat no calia preocupar-se perque òbviament no existia.

D'altre banda, el Sr. Julibert (i consti que porto força estona aguantant-me les ganes de fer un acudit amb el seu nom que no sé si és propi o sobreposat per alló de ser condiment) diu que la gent necessita sempre un lider (ell no, ell en té prou amb l'amo Cuní) i és per aixó  que l'any passat tothom es va enlluernar amb l'Obama i que, com que de tot el que va prometre no s'ha complert res, doncs ara tots seguim al nou lider que és en Guardiola. I per corroborar les seves paraules, posa com a exemple uns titulars publicats a la premsa que diuen que Zapatero estudia tancar el debat successori emulant Guardiola. Homeeeee!!! quina pixada fora de test. Primer de tot no ens prenguis a tots per idiotes i si ho fas, no utilitzis frases oportunistes que han estat escrites per un teu colega de professió, perque suposo que ets periodista, no només enxufat.

Diuen que quan algú tracta d'insultar a tothom el que fa és manifestar les seves pròpies carències. No sé si és el cas, el que sí sé és que mai no utilitza la seva agudetza mental contra el Sr. Cuní que és qui mana en el seu programa, tan sols s'atreveix amb els politics i la ciutadania en general, o sigui, com un periodista qualsevol, res de nou. Potser sí que és cert que estem patint una crisi de mediocritat generalitzada doncs fins i tot es detecta en el quart poder.

Només algunes aclaracions Sr. Julivert, perque s'orienti una mica. Els que varem creure en l'Obama seguim creient tot i sabent que serà molt i molt difícil dur a terme qualsevol dels seus projectes, perque està envoltat de voltors que tenen molt poder i fan gala d'una perversitat infinita, mentre la meitat de la població dels EUA es deixa encantar pels cants de sirena i navega pel limb. Però malgrat totes les dificultats, seguirem confiant en les seves bones intencions i creiem que per difícil que sigui, no hem de renunciar a intentar-ho. No, we don't quit.

Quant al Pep Guardiola, és ben cert que ens ha portat moltes alegries als culès aquest any, però, home, no sigui tan partidari que els periquitos se li empiparan, o em dirà que ells també han adoptat a en Guardiola com a nou lider? Doncs sí, en Guardiola ens ha portat moltes alegries i ha aportat un savoir faire al món del futbol, però encara som capaços de diferenciar el món del futbol del món de la política, tot i que de vegades hi han elements que ho fan difícil aixó.

I per últim, quant als polítics que tenim, a més de reafirmar rotundament que procedeixen de la mateixa societat que tant els critica, carisma no sé si els falta, el que sí tenen, i ho demostren cada dia, és una santíssima paciència amb els elements que, com vosté, es dediquen a destruir-ho tot verbalment i a deixar el "sistema patas arriba" però aixó sí, sense renunciar mai a viure a costa d'aquest mateix sistema. Aixó ja li asseguro que amb governants amb el "carisma" al que vostè es refereix, no li seria pas possible no. Afortunadament ho és, tot i que aixó comporti aguantar pacientment a oportunistes com vostè, perque tenim llibertat d'expressió i aixó és el més important. Com va dir en Voltaire,  "No estic d'acord amb el que diu vostè, però lluitaria perque ho pogués dir.



1 comentario:

paco dijo...

hay julia, te quejas del jolivert, por sus comentarios a tv3, en canal9, la tele tonta de la c. valéncia, hay muchas hectáreas plantadas de joliverts....pára glória y honor del molt despreçiable president camps,.....saludos paco