27/10/09

Un exemple a seguir

Com que sé que els directius del PP i de CiU són bons cristians i ciutadans molt seriosos, encara que semble que estiguin una mica distrets, i com que va ser precisament el profeta dels cristians qui va dir enseñar al que no sabe, doncs els hi ofereixo una suggerència a veure si els hi pot resultar útil en els casos Millet, Gürtel, y etcétera. Reprodueixo la declaració del meu partit amb referència al cas en el que, pressumptament, estàn implicats alguns politics socialistes.

Davant les informacions que es deriven de la investigació de l’Audiència Nacional d’un presumpte cas de corrupció que afectaria l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i que ha comportat el registre de diverses dependències municipals, i el fet que hagin estat cridats a declarar l’Alcalde i un Tinent d’Alcalde i d’altres persones, algunes d’elles tècnics municipals, i des del màxim respecte a la presumpció d’innocència i a les actuacions judicials, el Partit dels Socialistes de Catalunya vol fer la següent Declaració:


La preservació de la dignitat, la transparència i la imatge d’honestedat de les institucions és pels Socialistes de Catalunya una prioritat absoluta, recollida en els nostres Estatuts i en el nostre Codi Ètic.


Per tant, i sense prejutjar en absolut quines responsabilitats personals i penals puguin derivar-se, si l’autoritat judicial prengués mesures que afectessin els càrrecs electes que han estat cridats a declarar, prendrem les següents decisions:

1. Demanar la renúncia com a regidors i suspendre de militància els càrrecs electes objectes de l’actuació judicial.


2. Proposar al Ple de l’Ajuntament l’elecció immediata d’un nou Alcalde.

3. La Comissió Executiva del PSC es proposa d’anomenar sengles Comissions Gestores a l’Agrupació de Santa Coloma de Gramenet i a la Federació del Barcelonès Nord. Mentre no s’hagin constituït aquests organismes, les actuals funcions de les Comissions Executives de l’Agrupació i la Federació abans esmentades, queden suspeses i seran temporalment exercides per la Secretaria d’Organització del PSC.


4. Demanar a tots els càrrecs electes socialistes i a tots els militants la màxima col•laboració amb la Justícia en la seva tasca per esclarir uns fets que, de confirmar-se, serien d’una gravetat extrema i manifestament incompatibles amb la pertinença al PSC.
.
.

4 comentarios:

paco dijo...

hola julia, he leido tu contestación a mi comentario sobre paco ibañez, gracias, y ahora sobre la corrupción, nó la que atañe al Pp, si nó a los que se dicen que son de los nuestros, por supuesto nada que objetar a tu escrito, al menos eso nos diferencia de los otros, y decirte que un dia yá un poco lejano, un compañero asturiano dijo algo que resultó en su dia algo duro, durisimo diria yó, pero que al pasar el tiempo tenia razón, dijo literalmente esto; el partido tiene que poner a los mejores hombres, los más honrados, y despues perseguirles como delincuentes...duro verdad compañera, pero también cierto para desgracia del ideario de pablo iglesias...saludos fraternales paco

Julia dijo...

Sí Paco, yo también tengo en la cabeza esa frase de Pablo Iglesias, en la que siempr he creído, porque nadie estamos libre de pecado, todos podemos caer, por ambición, por desesperación, por el motivo que sea, en la prevaricación y la corrupción. El problema no es que alguien pueda caer en esto, ya que la debilidad es intrínseca al ser humano, el problema es que los sistemas no hayan hecho caso del maestro Pablo Iglesias, con la razón que tenía y la tristemente extensa demostración que nos ha hecho la vida día a día.

Un abrazo

MaryLou dijo...

Por eso, que se investigue todo lo que sea necesario, y que caiga quién caiga, del partido que sea. Porque hay mucha más gente honrada, íntegra y trabajadora que delincuentes, en la política y en todos los sectores.
La amenaza del Molt Honorable, yo creo que incurre en delito no?porque si sabes algo, lo que tienes que hacer es denunciarlo, o te conviertes en cómplice.
Ay eñor, señor...
Besicos

Julia dijo...

Pues sí MaryLou, debiera ser delito, al fin y al cabo quien oculta cubre y quien cubre es cómplice ¿no? Y yo que fui tan ingenua que, aun sabiendo que era un hombre conservador y muy de derechas, creí que, a su manera, era honesto. Y sí... a su manera, porque lo que es lo otro...