10/10/09

II CONGRÈS DE LES DONES DE BARCELONA










Com varaig comentar aquesta matinada, els propers dies 16 i 17 celebrarem el II Congrès de les Dones de Barcelona.
.
Al Consell de Dones del Districte d'Horta-Guinardó hem participat en els tallers que es van dur a terme per comptar amb les opinions del major nombre de dones possible. Amb els resultats d'aquests tallers i dels que s'han dut a terme a tots els districtes, associacions diverses i tot el que s'ha recollit amb les aportacions individuals fetes a través d'internet o per altres medis, s'ha creat un document base que servirà d'eix central de debat durant el Congrès.
.
Som ja més de dues mil dones apuntades en aquest Congrès que ha despertat molt interès en tot l'associacionisme femení de la nostra ciutat. Comptarem també amb la presència de dones que representen a les principals organitzacions d'Espanya i d'Europa que lluiten dia a dia perque la igualtat entre homes i dones deixi de ser un objectiu i passi a ser una realitat.

Aquest Congrés és una iniciativa del Consell de les Dones de Barcelona i els 10 consells de dones de districte i compta amb el suport de la Regidoria de Dones i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.
.
La discussió del model de ciutat que volem les dones, es farà al voltant de quatre eixos temàtics:
.
ciutadania
cultura
temps i treballs
espai públic i vida quotidiana

El II Congrés de les Dones de Barcelona té com a finalitat mobilitzar el major nombre possible de dones per tal de poder incloure la perspectiva de gènere en totes les polítiques de la ciutat que quedaran recollides en el Pla municipal per a les dones 2011-2014. És per això que té la voluntat d'esdevenir l'espai de trobada del moviment de dones, el moviment feminista i l'associacionisme de dones de Barcelona, però també el de les dones que no participen d'aquestes organitzacions però que a partir de la seva individualitat volen contribuir a construir la ciutat del futur.
.
Algunes de les millores que s'han dut a terme a la nostra ciutat, incloent lleis de protecció a la dona víctima de maltractaments i major valoració de l'aportació femenina en la gestió de la vida col.lectiva, van sorgir del I Congrès de les Dones de Barcelona, però encara queda molt per fer. És per aixó que intentarem que aquest II Congrès sigui un nou i determinant pas endavant en continuar millorant la participació femenina i el reconèixement del valor de les nostres aportacions a la lluita diaria per millorar les condicions de vida de tots els ciutadans, i molt especialment d'aquells que per qualsevol motiu es trobi en una situació de vulnerabilitat.
.
Qui estigui interessat o interessada en saber més sobre aquest II Congrès de les Dones de Barcelona, pot entrar a la web http://bcn.cat/congresdones09/ca/.
.
.

3 comentarios:

zel dijo...

Vaig volant a veure el link...coi, saps Júlia? M'empipa ser lluny de Barna...

Julia dijo...

Hola Zel.
Sí, és una llàstima que de moment nomès es pugui fer a Barcelona, però es clar, com que som tants i tantes aqui, suposo que és normal que totes aqueste "movidas" es donin per aquestes contrades. De totes maneres, altre vegada que s'organitzin coses d'aquestes, pots participar a travès d'internet. Si m'enrecordo ja t'avisaré a temps perque ho puguis fer. Opinions expertes i canyeres com la teva sempre van bé.

Petons.

Julia dijo...

Si Anita, és així. La Sra. Mònica Terribas és d'aquelles dones a les que els hi semble que la única manera de triomfar professionalment és imitant als homes i fent-los la pilota. Que hi farem. Ha sortit la ministra i perque parlava sobre l'avortament coincidint amb la manifestació de les sotanes de Madrid, si no hagués estat per la manifestació de la Conferència Episcopal ni tan sols haurien mencionat el II Congrès de les Dones de Barcelona. Aixó només ens demostra com és d'important que les dones continuem en la nostra lluita.

Una abraçada