19/1/09

YES WE DID, YES WE WILL DO

Demà serà investit president del pais més poderós del món el president electe Barack Obama. No esperem miracles, es clar que no, ni esperem tampoc que sigui ell sol qui s'esforci en resoldre tots els problemes tan acuciants que assolen al món. Però si esperem que ell i el seu equip siguin capassos de despertar la il.lusió necessaria perque tothom estigui disposat a involucrar-se en el projecte. I ells ho saben. Ho saben i intenten arribar arreu. No només van estar capassos de reclutar molta gent a través dels mitjans de comunicació amb els que hi comptem avui dia a traves d'Internet, sinó que han mantingut aquests canals de comunicació durant tot el periode preparatori. Jo vaig participar en la campanya cibernetica enviant les meves opinions i des de llavors he anat rebent comunicacions de forma continuada sobre totes les declaracions del president electe, les gestions per a la formació del futur govern, les entrevistes dels principals membres d'aquest futur govern, les declaracions d'intencions de l'equip de govern respecte als temes més importants, etc.
Fa tres dies, seguint en aquesta linia, vaig rebre un e-mail amb un link a una pàgina a la que conviden a la gent a enviar les seves suggerències, compartir comentaris, idees diverses, amb el compromís de que un equip les estudiarà, agruparà i recollirà tot allò que considerin important per a incorporar-lo als seus projectes de govern. Es podia escriure sobre temes generals o especifics, o sigui sobre politica internacional, sanitat, cultura, mediambient, etc., etc... He entrat, he enviat el meu suggeriment sobre els principals temes que, en el meu entendre, hauran d'arreglar de forma inminent sobre politica internacional. L'he publicat i he anat a cercar altres missatges enviats per altres persones. Quan he volgut tornar al principi, m'he adonat que en més o menys vint minuts, havien entrat darrera del meu missatge un munt de missatges més. El que vol dir que el sistema funciona perque desperta interès. A més, he pogut comprovar que, tot i que hi han alguns missatges de nordamericans un xic xovinistes, la majoria son de persones amb un punt de vista molt lúcid tant respecte a politica interna com a politica internacional. També sobre aixó tenim molt per apendre, doncs no és cert que tots els nordamericans siguin estupits. Una part molt important dels nordamericans son gent molt culta, molt informada i molt ben preparada, com una part important dels ciutadans israelians son persones de pau i solidaries que no es mereixen ser jutjades com els que no ho son.
Crec que el fenomen Obama és molt engrescador. Jo no em penso perdre ni un moment de la investidura. Espero de tot cor que es puguin sortir i que tota aquesta merda que el capitalisme salvatge ens ha tirat per sobre serveixi perque reaccionem tots plegats perque millorin les relacions dels poderos amb els febles, dels governants amb els ciutadans i dels ciutadans amb els governants. En poques paraules, que els governants tinguin sempre en compte les opinions dels ciutadans i els ciutadans estiguem disposats a participar i assumir els compromissos que ens pertoquen.

2 comentarios:

Luis Llorente dijo...

Tan malo es estar muy ilusionado, como no lo estar, solo espero que no nos pasemos de ilusión

Julia dijo...

Tranquilo amigo, ya estamos bragados en eso de las desilusiones, pero no por eso dejaremos de seguir ilusionándonos.

Un abrazo