7/11/08

Ara toca Barcelona

















Amb Barack Obama ben posicionat a la Casa Blanca i en mig de la batalla campal entre el meu pais -Catalunya- i el pais que ens acull -Espanya- (llástima no poder dir la República Federal d'Espanya), per els diferents punts de vista quant a la financiació de Catalunya, em vull ocupar ara de la meva estimada Barcelona. No oblido que tinc pendent explicar-vos la meva particular historia d'amor amb Barcelona, però no és ara el moment. Ara del que toca parlar és de quelcom que ens interessa a tots: Barcelona ha estat escollida la seu permanent de la UpM, Unió per la Mediterrània.

Igual que algú contestava a la pregunta sobre que li semblava la elecció d'Obama amb paraules com "No, perque prefereixo uns Estats Units menys aliats nostres que no pas tan amics...", també hi haurà, possiblement el mateix, qui digui que per qué serveix aixó de la UpM. Jo crec que servirà i molt. Crec que tot el que es faci per treballar per la pau i l'enteniment és poc. I a més, torna a posicionar a Barcelona com a ciutat rellevant a la Mediterrània i al món. Consolida Barcelona com a ciutat que, de manera tradicional, promou el diàleg sobre el mediambient, els drets humans i la cultura en general.

Barcelona es mereixia aquesta seu. Va ser a Barcelona, l'any 1995 on es va iniciar l'anomenat Procés de Barcelona, un fòrum creat amb l'ambiciós projecte d'estimular la cooperació entre els estats que compartim la Mediterrània. Estats que, a més de compartir aquest castigat i estimat Mare Nostrum, alguns es veuen sotmesos a terribles i històrics conflictes com els de Palestina, Israel, el Líban i el drama imparable, que ens afecta a tots, de les corrents migratòries.

I per a celebrar aquest gran aconteixement, l'Ajuntament de Barcelona ens convida a tots els barcelonins a la festa que es durà a terme demà dia 8 de novembre a les 11:30 hores a l'Avinguda de la Catedral. A més de la participació a la festa del Club Super 3, doncs és lògic que fem participar a la festa els més petits que son els protagonistes del futur, actuarà Maria del Mar Bonet amb la seva veu de vellut i les seves cançons tan representatives de la cultura mediterrània.

Diuen que a la vida hi ha un temps per a cada cosa, un temps per a riure i un temps per plorar, un temps per sembrar i un temps per collir. Demà toca riure i celebrar, toca gaudir i recollir la collita. El dilluns ja ens posarem seriosos i continuarem enfrontant-nos a la dificil situació contra la que haurem de posar tots el nostre esforç i la nostra solidaritat. Barcelona és una gran ciutat. És una ciutat cosmopolita, preciosa i plena de vida. Barcelona es mereix ser la capital de la Mediterrània i ser considerada una de les ciutats més progresistes i obertes al món. És una ciutat formada per gent d'arreu i tots fem falta.

6 comentarios:

Luis Llorente dijo...

Pasadlo bien y disfrutad, saludos desde los madriles.

Julia dijo...

¡Gracias, guapo!

Antonio Novalbos dijo...

Amiga Julia:
Como siempre, no cambies.
Tu página es una preciosidad.
Que paséis un buen fin de semana.

zel dijo...

acabo de llegir tot el plus monogràfic Obama, no sé d'on treus tanta informació , però sé que ets un crak, Júlia.
No tinc gaire humor, però el suficients per fer-te arribar un petó i una abraçada.

Julia dijo...

Gracias Antonio, tú también como siempre, un caballero.

Un abrazo

Julia dijo...

Hola Zel, quina alegria tornar-te a veure per aqui.
Ja saps que entenc perfectament com et trobes, doncs jo afortunadament encara no he perdut als pares, però vaig perdre un germà no fa gaires anys i sé que és realment molt dur. Per aixó agraeixo encara més els teus comentaris. Un petó molt gros i una forta abraçada.