7/3/09

8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

.
.
.
.




Molt ha plogut des dels temps d'aquesta fotografia, però sentim la lluita d'aquestes dones molt propera. Molt propera perque els sentiments que les van fer sortir al carrer, encara els seguim tenint. Molt propera perque, malgrat que gràcies a elles i tantes altres, tan les que les van precedir com les que van continuar la seva lluita, gaudim a Occident d'una situació francament privilegiada en comparació a les nostres àvies, no esta encara tot fet ni molt menys.

.
Queda molt per assolir la igualtat real, doncs encara que les lleis canviïn i ens siguin favorables, no és així en la mentalitat de molts homes que continuen sense tenir ni la capacitat ni la sensibilitat d'entendre que és del tot injustificable que una persona tingui més o menys drets en funció del seu sexe o qualsevol altre circumstància. I queda molt i molt per fer perque malauradament hi han encara molts països en els que tan costums com lleis son totalment discriminatòries, insultants, incomprensibles i inacceptablement injustes.
.
.
.O sigui que, per molt que diguin uns o altres que no té sentit celebrar el Dia Internacional de la Dona, sí té sentit, sí és necessàri i sí el seguirem celebrant any rera any per denunciar totes les injusticies de les que encara son víctimes tantes i tantes dones.
.
.
.

2 comentarios:

MaryLou dijo...

Te tot el sentit, mentre que tantes i tantes dones arreu del món pateixen discriminació.

Tan de bó que deixi de tenir sentit aviat...

Julia dijo...

Hola MaryLou. Gràcies pel teu comentari i per entendre les meves inquietuts sobre el tema, doncs he anat aquest matí a la mani i sempre torno a casa amb la tristesa de veure que a una manifestació que hauriem d'anar més d'un milió, anem un miler com a molt. Però bé, val més aixó que res.