26/8/08

Desde Horta con amor, som-hi!





Bé nois i noies i faunes varies de les rodalies. S'han acabat les vacances. Quan surts al carrer ja es nota que hi ha molt més moviment. Fins i tot s'ha arreglat el bicing.com (espero que duri) que s'ha passat tot el mes d'agost tancat per reformes (?), al menys aixó és el que es deduia en veure tots els "amarres" tancats i la màquina fora de servei. Però el que més pena feia era veure la nostra bonica biblioteca pública tancada. Tancat tot el mes d'agost? No, no pot ser. Com pot tancar tot el mes d'agost un servei públic? I que passa amb els que no poden sortir de vacances, no poden anar a Jordania, ni al Vietnam, ni a les Seychelles, ni tan sols a Eivissa o a Torredembarra? Doncs que si volen llegir o veure una pel.licula tranquilament a casa, acompanyant-la amb una cerveseta fresqueta i uns "ganchitos", no ho poden fer perque la biblioteca pública fa vacances. Ja veus, aqui tothom fa vacances el mes d'agost, o sigui que qui no tingui diners per viatjar ni poble a on anar a parar, haurà de fer-se amic d'algú que tingui poble i el pugui convidar o conformar-se amb la tele que, ja em diràs, si ja és prou dolenta durant tot l'any, us podeu imaginar com és a l'agost.



Però bé, "lo pasado, pasado está" i el que cal és posar-se les piles per començar el curs com deu mana. D'entrada hem de posar en marxa l'ascensor del metro d'Horta perque no hi ha cosa que empreny més que tenir un equipament a la vista de tothom i que no funcioni. I després, ja amb els equipaments degudament en funcionament, ens hem de posar amb la festa major. Tot seguit i encara amb el gust de pólvora a la gola i la llum dels focs artificials a la retina, haurem d'ésser a l'aguait a veure com anirà aixó de l'Estatut, que si es greu que l'ascensor del metro d'Horta no funcioni, imagineu-vos quantes coses deixaran de funcionar si a Madrid comencen a marejar la perdiu... I és que no hi ha cosa que empreny més que quan et comportis com una bona persona et prenguin per tonto...




8 comentarios:

Anónimo dijo...

Com que ha fet calor, no he intentat cap dia utilitzar el Bicing, però jo diria que he vist bicicletes circulant. Estàs segura de que no funcionaven?.

Les treballadores de la biblioteca també tenen dret a fer vacances, i és per això que les biblioteques de barri, com la d’Horta, tanquen durant el mes d’agost. El servei però no queda desatès, ja que a cada districte en queda una d’oberta, precisament la biblioteca de districte, que en el nostre, és la Mercè Rodoreda del Carrer Camèlies.

Julia dijo...

Hola Joan
Doncs no puc assegurar qe no hagi funcionat tot l'Agost perque vaig ser fora uns dies, però els dies que vaig ser sí que et put dir que no ha funcionat. A més, una vegada vaig veure un xicot jovenet que venia en bici (a sobres que pujava la bici fins aqui que és el que sempre ens han protestat, que les baixem però no les pugem) i el pobre noi va haver de tornar a marxar amb la bici a cercar un'altre estació perque la nostra era fora de servei.

Quant a la biblioteca, he sentit comentaris pel càrrer de gent que es mostrava estranyada i alguns molestos perque la biblio era tancada. Per suposat que le traballadores de la biblioteca tenen dret a fer vacances, però segur que hi han estudiants (o no estudiants), interessats en treballar el mes d'agost.

De totes maneres, tot aixó no és tant important, el que importa és la segona part del spot, no?

Luis Llorente dijo...

La segunda parte del spot es lo del ascensor?

Julia dijo...

Lo del ascensor como punta de lanza de los problemas económicos que esperamos se solucionen con la aprobación del Estatut pero que, al parecer, hay algunos escollos que solventar. Entre ellos el de no haber sido realista desde que empezó la "crisis". Pero como dijo Agatón, El pasado no puede cambiarlo ni Dios. Así que vayamos al futuro más próximo que es lo que importa, ¿no?

Luis Llorente dijo...

Ya lo habia pillado colega, la pasta es la pasta y siempre es complicado que pille el "punto"

Julia dijo...

A mí me gusta "al dente", pero espero que no tengamos que solucionarlo a bocaos...

De todos modos, pase lo que pase, yo no seré nunca JAMÁS, de los que confunden la velocidad con el tocino. O sea, sé muy bien que en todas partes hay de todo y no os haré a unos responsables de lo que hagan otros aunque estéis en la misma zona geográfica o incluso en el mismo rincón político...

Anónimo dijo...

Potser el que faria falta seria informar al públic sobre les biblioteques més properes a les que poden acudir. Molestar-se per que està tancada per vacances, la veritat es que em sembla una mica exigerat.

Lo del ascensor també te la seva explicació, la qual cosa no vol dir que estigui justificat el retard en possar-lo en funcionament.

Pel que jo sé, està tot acabat exepte l'accès per a minusvàlids a l'estaciò. El perquè de tot plegat, no el sé.

Anónimo dijo...

Aquest és el problema Joan, que la gent tampóc no sap perque carai no funciona l'ascensor i es mosqueja perque, és cert que abans no el teniem però es que ara consta que el tenim i continuem sense tenir-ho i aixó el ciutadà ho viu com una presa de pel. Potser nosaltres també ho viuriem així si ens fos necessari, no?

Quant a la biblio, home, de vegades he agafat el bus nocturn i no hi erem més que el conductor i jo, però es clar, quan dius que dones un servei tens de donar-lo perque només l'ús d'un sol ciutadà ja ho justifica. Bé, tampóc hem de fer un grà massa de tot aixó però no crec que a l'ajuntament li vingui d'uns mil euros que li pot costar tenir algú per poder donar el servei, encara que només fos obrint a les tardes o als matins i no obrint els dissabtes, no? Vaja, només amb que ens gastem una mica menys en altres despeses ja ho tindriem aixó, no? Al cap i a la fi som socialistes, el que vol dir que la despesa per donar més qualitat de vida al ciutadà és el més important per nosaltres, no? I la cultura és un servei molt important, oi?