10/2/10

DIGUEM NO, JO DIC NO...

                                                                                                   Dones amb niqab

Un ambaixador àrab
cancel·la el seu casament després de descobrir que el 'niqab' amagava una dona barbuda

EFE

EL CAIRE
Un ambaixador àrab ha cancel·lat el seu casament després de descobrir que la seva futura dona, que es cobria la cara amb un niqab, no era la dona que la família de la noia li havia promès i que, a més, tenia "barba i era guenya", informa avui el diari Gulf News.

Home, no em fa cap llàstima l'individu en qüestió, més aviat em fa fàstic perque a més d'haver estat enganyat per la suposadament exfutura sogre, que dunido el que els hi fan fer a les mares "pel bé de les seves filles", el tio compra una dona que li arriba embalada com una vulgar mercaderia i va i es queixa perque l'hi han col.locat gat per llebre. Doncs mira, trobo que li està bé emprat perque així és com volen que vagin les seves dones, no?

El cas és que el tema podria arribar a resultar divertit i tot, doncs sembla l'argument d'una comedieta barata, però la realitat és que en mig de tota aquesta barbarie estan les dones que pateixen totes les humiliacions del món. No podré arribar a entendre mai a aquelles societats que maltracten d'aquesta manera, que desprecien violentament a la meitat de la seva població pel fet de ser dones. I el que és pitjor, la perversitat dels religiosos fonamentalistes que amenacen a les dones amb tanta crueltat, que fan que siguin elles mateixes les principals represores les unes de les altres i que les mares estiguin disposades a fer el que calgui per vendre a les seves filles, per por a que quedin excloses de la comunitat.

Per cert, que no li veiés la barba perque quedava amagada sota l'enorme drap negre que la cobria passi, però que no s'adonés que era guenya? Em semble que el fulano aquest es va emprenyar tant en veure que la mercaderia no era del seu gust, que va afegir de la seva collita, no? Segons el diccionari el niqab és aquell drap horrorós que t'ho tapa tot menys els ulls. A veure si també l'ambaixador era defectuós i no veia set en un ruc.
.
Per cert, aprofito l'avinentesa per retre un sentit homenatge a la Meena Keshwar, que va ser assassinada el 4 de febrer del 87 pels talibans. En parlar de tot aixó m'ha vingut a la memòria. La meva admiració i respecte a ella i a totes les bones dones que cauen màrtirs de la esgarrifosa lluita per l'alliberament de les dones a aquelles terres que són tan hostils i cruels contra les seves mares, filles, esposes, germanes...

                                                                                    Dona amb burka demanant solidaritat a la ONU
Meena Keshwar
.


 

1 comentario:

antonio dijo...

Hola Julia!
Este tipo lo tiene fácil para San Valentín,con un paquete de Gillettes para su amada ya cumple.
Perdón por hacer broma de cosas tan serias pero es que tiene tela la cosa.
Saludos!