10/12/10

La samarreta del Barça

El dia que el Barça va treure la samarreta amb el nom de la Unicef, vaig anar a la botiga oficial del Barça a prop de la feina a encarregar una samarreta per al meu fill. Abans ja li havia comprat alguna, però des de que porta el nom de la Unicef les he comprat totes. Mira, em feia il.lusió això de que el meu club favorit pagués en lloc de cobrar per dur a la samarreta un nom com el de la Unicef. Ja no compraré mai més una samarreta del Barça. Ho sento però no puc imaginar-me aquesta magnifica samarreta amb el nom d'una fundació que pertanya a un país obscurantista, per molts diners que vulguin pagar. En aquesta vida no tot s'hauria de poder vendre per molts diners que et donin.

Quan he vist la noticia a la premsa, ja he desconfiat d'una fundació sense ànim de lucre que està disposada a pagar 30 milions d'euros a l'any, així que he cercat informació sobre Qatar i això és el que he trobat:

1) El sistema polític és una monarquia absolutista on la família de l'emir té el monopoli polític.

2) La discriminació contra les dones i la violència masclista estan permeses.

3) Estan prohibits els partits politics.

4) Només un petit percentatge de la població poden votar o ocupar càrrecs.

5) Qatar té accés a Internet però el contingut passa pels censors del govern i bloquegen l'accés a tot allò que aquests "senyors" puguin considerar pornogràfic o políticament inacceptable.

6) Els cinc principals diaris són de propietat privada i els seus propietaris i les juntes són membres de la familia de l'emir.

7) L'homosexualitat està penada fins a 5 anys de presó.

8) La pena de mort és vigent.

9) Els treballadors estrangers (que són la immensa majoria) treballen en pèssimes condicions i tenen totalment prohibit apuntar-se a un sindicat.

10) Com pot una fundació sense ànim de lucre pagar 150 milions d'euros a un club de futbol?

No, definitivament no tornaré a comprar una samarreta del Barça mai més. I em sap greu. A més, diuen que aquesta sospitosa fundació "sense ànim de lucre" compartirà espai publicitari a la samarreta amb el nom de la Unicef, però que si les normatives vigents indiquen que no hi ha espai per a tots dos noms, tindrà preferència la de tant "magnànima" fundació. No, no. No anem bé. Jo no sé si és cert tot allò que ara diuen de que en Laporta ha deixat el club tant malament. El que sí sé és que en Laporta va portar el Barça a aconseguir més títols que qualsevol altre club al món i va dignificar la samarreta en incloure el nom de la Unicef. Estic segura de que aquest gest va fer vendre milions de samarretes arreu del món. No sé què farà en Rossell, el que sé és que de moment no m'agraden els canvis, al menys en lo referent a la samarreta.

.

No hay comentarios: