18/6/09

COSES DE LA JUSTICIA


.
.


Estem en bones mans? Tinc els meus dubtes, doncs no enténc els criteris que segueix la justicia al nostre país. És cert que ara ja hi comptem amb lleis que obliguen a la paritat, però "del dicho al hecho...", doncs a la majoria de les empreses es segueix practicant una descarada discriminació especialment en qüestió de salaris que segueixen sent molt més baixos per a dones que per homes. Naturalment els empresaris s'excusen dient que no es tracta ben bé de la mateixa feina però les que hem estat al mercat laboral durant molts anys sabem que la discriminació segueix existint. I respecte a delictes sexuals contra les dones, semble que els jutges no s'acabin de creure que aquest és un tema seriós que cal castigar amb tota la rigurositat per evitar reincidències. No cal dir que malauradament hi han casos que s'han fet molt famosos, que han costat la vida de criatures i pels que els jutges han rebut un "càstic" massa petit per la envergadura dels seus errors i les conseqüències derivades dels mateixos.


.


Ara mateix acabo de llegir als diaris que el "violador de l'Example" l'han deixat anar perque els jutges han considerat que ensenyar el penis a les dones no és delicte. No, no ho és, us diré més, si a la dona li agrada és fins i tot un acte divertit. El problema és que, segons expliquen les victimes, el fet de ensenyar el penis i masturbar-se davant d'elles es va donar perque el presumpte agressor no va tenir temps d'entrar a la porteria i en un acte de rabia, suposo, va actuar d'aquella manera. Jo tampóc l'enviaria a presó si finalment no es va produïr cap agressió sexual, en tot cas li enviaria les meves condolències per actuar de forma tant patètica. Ara bé, el personatge en qüestió no és un pobre pena sense capacitat de fer mal. És un violador que va ser condemnat a 65 anys de presó l'any 1993 per diverses violacions i agressions sexuals. I la meva pregunta és, amb quina calculadora compten els jutges els anys de presó? Doncs a mi, de l'any 1993 al 2009 em surten 16, qué va fer aquest senyor a la presó perque li reduissin la pena d'aquesta manera? I si les penes de presó es rebaixen tant escandalosament, perque aquesta hipocresia de condemnar a 65 anys per deixar-los anar a la primera de canvi?

.













No, no tinc la resposta, si la tingués suposo que em farien encarregada d'organitzar la justicia, o no... El que sí tinc és una gran capacitat d'indignació en front de la injusticia, però es veu que aixó no serveix per res. Potser si tothom que ens indignem amb aquests actes de la justicia tant injustos tinguessim l'ànim d'unir les nostres veus, algú ens arribaria a escoltar. De moment sento que només em puc indignar però aixó no em serveix per res perque a ningú fa tremolar la meva indignació, i menys a la justicia que segueix tant ben aposentada als tribunals del poder.

.

.

3 comentarios:

Nerim dijo...

Yo también siempre me he preguntado lo mismo. ¿De que sirve la sentencia de condenar a alguien a 75 años d eprisión si sale a los 15?.
lA ÚNICA EXPLICACIÓN QUE LE ENCUENTRO ES ESTA: AL DICTAR SENTENCIA SE LES CONDENA A 75 AÑOS, ASÍ ACALLAN LAS VOCES QUE PUEDAN PROTESTAR EN ESE MOMENTO, SON INCOMODAS Y HAY QUE QUITARSE DE ENCIMA ESE SANBENITO.LUEGO, PASADOS UNOS AÑOS, LA GENTE PIERDE SU MEMORIA HISTÓRICA Y ELLOS PUEDEN VACIAR LAS CELDAS DE LA CARCEL PARA NUEVOS INQUILINOS.

Lo que pasa es que, los únicos que no pierden su memoria, son precisamente los condenados, esos a los que se les permite ver y sentir de nuevo, la sensación de libertad para poder seguir haciendo aquello por lo que han sido condenados.

Un beso

Paquita dijo...

Como dijo Pacheco (creo que era en aquel entonces alcalde de Jerez) ya hace unos años la justicia en España es un cachondeo y la verdad es que no ha cambiado nada en ella.

Creo que hay varias varas de medir las leyes y siempre pagamos los más vulnerables, en este caso tenemos que pasar miedo las mujeres porque a un sinvergüenza le dé por abusar sexualmente y lo que es peor que los jueces se laven las manos.

Desde luego hay que cambiar la justicia para hacerla justa....

Besitos Julia.

Julia dijo...

Gracias amigas, siempre es reconfortante saber que alguien te entiende.

Un montón de besos.