26/9/09

Millet a la presó


26/9/2009 EL SAQUEIG D’UNA INSTITUCIÓ
Un G-16 a la catalana es reuneix l’últim dimecres de cada mes

Dinar, a vegades amb un convidat il·lustre, i fer tertúlia. Això és el G-16, que integra presidents de clubs, organitzacions empresarials i entitats culturals. Quan el grup es deia T-21, es reunia l’últim dimecres de cada mes al Círculo Ecuestre. Millet era allà per ser president de l’Orfeó, on podia estendre les seves influències amb els seus col·legues de Foment del Treball, Cambra de Comerç, Barça, Espanyol, Cercle d’Economia, Cercle del Liceu, RACC, Ateneu, i clubs emblemàtics com el de Tennis, el Polo o el Centre Excursionista. Allà neixen preses de posició comunes que acaben incidint en la política.

Llegint El Periódico d'avui m'he trobat amb aquesta perla. Malauradament la imatge que es descriu aqui corrobora el que deia en el meu spot de fa uns dies. El problema és el de sempre, una classe social que domina tots els cotarros i que es creu en el sagrat dret de fer el que li doni la gana i apoderar-se dels bens que produeix la societat. No vull dir que tots siguin iguals, ni que tots hagin robat, ni que no pugui haver algún dirigent que sigui honrat. El que dic és que el sistema propicia aquesta mena de tripijocs. El tot per una influència, per assolir el màxim poder, per mantenir-se al punt més alt de la piràmide. El sistema de jerarquies que fa que qui arriba al cim ho pugui comprar tot, tant serveis com conciències. La negació del dret universal de les persones perque tots puguin tenir les mateixes oportunitats, doncs arribar o no no dependrà de la teva capacitat i el teu esforç sinó de les teves relacions i de la teva predisposició a callar en front d'injusticies flagrants i fins i tot d'actes delictius d'apropacions indegudes. Ho sento molt, però a mi no m'entra al cap que aquest senyor i d'altres que han fet i/o fan el mateix que ell, puguin delinquir de manera tan descarada durant tants anys sense que ningú s'hagi assabentat.

Ara arriben els liders de la oposició esquinçant-se les vestidures i demanant que es depurin responsabilitats politiques. Sí, jo també penso que s'han de depurar responsabilitats polítiques. Als politics d'ara per ser tan confiats i haver acceptat la societat tal com la van heretar, en lloc d'haver sacsejat totes les institucions i haver canviat tot alló que no fos de funcionament democràtic i transparent. I als politics d'abans perque van ser els continuadors d'aquest sistema jerarquic i opac que durant segles i segles ha propiciat que unes minories hagin pogut exercir un abús de poder sobre les majories i s'hagin apropiat de tot alló que hagués hagut de ser de tots.
.
No obstant, mentre tot aixó es vagi aclarint, hi ha una cosa que no presenta cap ni un sol dubte, el Sr. Millet ha robat, ha sobornat, ha delinquit i ha enganyat a tota la societat, tant als col.laboradors de la entitat, com a les autoritats, com a tot el poble de Catalunya. Perquè doncs no està a la presò? Es que encara son bons els diners que va robar per comprar serveis i conciències?
.
.

3 comentarios:

zel dijo...

Vaja, Júlia, jo li he dedicat rabiosa els darrers posts, estic emprenyada a collons! Imperdonable i tothom tan ample, no ho entenc...

Julia dijo...

Ja, jo tampóc ho entenc, potser és que tu i jo som le raretes. Potser no deixa de tenir un xic de raó il cavaliere Berlusco quan diu que els italians el voten perque voldrien ser com ell...

Luis Llorente dijo...

Amiga Julia a veces las conciencias están de rebajas