31/7/10

Que vivan los toros... ¡VIVOS!

Puc entendre que Ruiz Gallardón defensi les "corridas de toros", puc entendre que Julio Iglesias ho faci també. Tots dos són simbols d'una "España cañí" que no té gaire què veure amb el progressisme. Però que ho faci la ministra de Cultura és francament xocant. És una dona, és jove, és culta (suposem, es clar)... com pot defensar l'aberrant espectacle de contemplar la tortura d'un animal indefens? Cultura, diuen? O sigui que també haurem de justificar el despreci cap a les dones d'algunes comunitats d'immigrants que tracten de justificar-ho en nom de la cultura? Potser és per aixó que hi ha un cert recel a l'hora de dir, enèrgicament, no al burka?

No, no ho puc entendre. Qui em coneix sap que, des de ben joveneta, un dels meus poetes preferit és en Federico García Lorca. Doncs en Lorca era un gran admirador dels "toros", em diuen alguns amb els que discuteixo sobre aquest tem. Sí, és cert, però suposo que res no impedeix que puguem evolucionar, no? També sabem que grans pensadors de la antiga cultura grega eren pederastes, i no per aixó acceptem aquestes pràctiques avui dia. També sabem que les salvatjes lluites de gladiadors es consideraven cultura i no per aixó ho continuem fent...

No sé, a mi el cert és que em resulta difícil a vegades posicionar-me radicalment a un lloc o l'altre, doncs crec que tothom té les seves raons per defensar quelcom o totalment el contrari. Però sobre aquest tema, no tinc cap mena de dubtes. No dic que no sigui artistica tota la parafernalia del ritual, i realment seria bonic si no fos perque és molt cruel veure com es tortura a un animal magnific i s'el deixa dessagnar fins a l'estocada final. No, francament, no trobo cap mena d'explicació intel.ligent que justifiqui aquesta "cultura" del maltractament convertit en espectacle. Potser és perque no soc intel.ligent o potser és perque no hi han raons lògiques que justifiquin honradament aquesta barbaritat que en diuen "la fiesta nacional".

I ara van i diuen que estem en contra de que matin els toros perque som independentistes. Mai no havia sentit tants elogis als independentistes. O sigui que ara, per ser civilitzat, tenir bons sentiments, ser respectuosos i defensar el drets dels animals a no ser torturats per diversió del públic "taurino", som independentistes. Que hi farem. Jo haig de dir que no soc independentista, però si per intentar evolucionar i no maltractar als animals innecessariament ho haig de ser doncs... el que no faré serà maltractar animals per no semblar independentista.


Aixó és un preciós toro viu


Aixó és un pobre toro agonitzant

Encara hi han que tenen dubtes sobre si s'ha de prohibir aquesta salvatjada?

Ah, per cert, oblidava dir que estic també en contra dels correbous, doncs per més que diguin els diputats de CiU, no deixen de ser una salvatjada en la que es maltracta innecessàriament un animal per pura diversió. Aixó no és cultura, i si ho és, es tracta d'una cultura arcaica que cal modernitzar. Tinc una suggerència, qui trobi tan divertit maltractar a un pobre bou posant-li fog a les banyes perque corri aterroritzat fent les delicies dels mossos del poble, que provi a posar-se ell una corona amb dues banyes al cap, li cali fog i sorti a la plaça perque la gent li estiri de la cua, li foti cops a la esquena i s'ho passi d'alló més bé veient-lo patir. Eh que no sona gens bé?, doncs si la víctima és un bou sona igual de malament. Aqui us deixo dues imatges en les que es pot veure lo bé que s'ho passen els pobres bous.

1 comentario:

antonio dijo...

Totalmente de acuerdo.

La tortura y violencia no pueden ser consideradas ni cultura ni arte.

Saludos afectuosos!