29/3/11

Els uniformes de la Sra. Rigau

La Sra. Rigau ha trobat finalment la solució a la educació al nostre país: que els i les alumnes portin uniforme. És una solució fàcil, tant fàcil que el "follonero" la definiria com "el recurso fácil". Semble que tota la problemàtica que té la nostra joventut és la vestimenta. Així doncs, els vesteixis a tots i a totes igual i tot solucionat. Es convertiran en bons estudiants, obeiran als professors i professores. Potser fins i tot podran cantar Els Segadors i resar un pare nostre cada matí.

Aish, i jo que creia que potser era cert allò que deien de que hi havia esperança de que aquesta senyora aportés alguna cosa útil degut a que provenia del camp de l'ensenyament. Es clar, no vaig tenir en compte que potser provenia d'un ensenyament molt particular, el de les filles de María o Las Carmelitas Descalzas.

Sra. Rigau, agraïm molt sincerament el seu interès en millorar l'ensenyament del nostre país, però siusplau, intenti treballar seriosament i deixar-se de tonteries com això dels uniformes. La idea dels uniformes és retrògrada, despersonalitzadora i no aporta res a la formació de les persones. El que la nostra joventut necessita és confiar en els seus adults per poder-los respectar. I això no s'aconsegueix imposant-los un uniforme, s'aconsegueix educant amb l'exemple. Mentre hi hagi un sistema juridic que permeti que uns delinquents com en Millet, Montull, etc., estiguin al carrer; mentre es mantingui en una fosca nebulosa sense possibilitat d'esclariment tot el relacionat amb les suposades desviacions de fons del Palau a alguns partits; mentre els mitjans de comunicación, incloses les televisions públiques, es preocupin més de les audiències que de la qualitat de la seva programació; mentre es continuï fomentant des de tot arreu la idea de que el que importa en aquesta vida es triomfar, si pot ser sense esforç, per molts uniformes que els hi posi als i les alumnes, continuarem tenint els mateixos problemes de desinterès, desconfiança i desesperança.

A més li diré que obligar al jovent a portar uniforme no és cap garantia de que els podrà sotmetre. I si no miri com aquestes noies han trobat la manera de "personalitzar" el seu uniforme.

.
.

3 comentarios:

Francisco Espada dijo...

Tratar de uniformar a las personas es un error mayúsculo. Somos genuinos, únicos, y educar a los jóvenes en la uniformidad es no querer mostrarles la verdad desde el principio. No es el hábito el que hace al monje.

Julia dijo...

Totalmente de acuerdo contigo Francisco, el monje lo hace la fe y la honradez, no el disfraz con que cubra su cuerpo.

Un abrazo

Lluís Foré dijo...

Francisco y Julia: ¿hace tiempo que no van a un colegio o instituto?

Estoy a favor del uniforme en tanto éste genere ambiente de trabajo y no de discoteca.

Estoy a favor del uniforme: hay familias que no pueden comprar Nike ni Hilfiger y sus hijos no tienen por qué sentirse desplazados.