11/10/13

El moviment 12OTothom té dret a tenir la seva opinió, tothom. Ben cert és que alguns són prou intel.ligents com per a defensar la seva opinió sense faltar als altres, però altres no ho som prou i en algun moment se’ns escalfa la boca i diem coses que poden ser desmesurades. A mí inclús m’ha passat dir quelcom i a continuació penedir-me d’haver parlat massa (bé, parlar massa és un defecte que tinc, deu de ser perquè de petita i de jove no parlava gens i ara recupero el temps perdut). Amb això no vull dir que ens hàgim de reprimir els sentiments i no dir el que pensem. El que vull dir és que, abans d'emetre una opinió, convindria que consideréssim els com i els per què i fessim servir un xic d’empatia per intentar entendre les raons de l’altre. I és clar que poden haver situacions desesperades en les que pugui quedar plenament justificada la sortida de to o l’insult directament, com és en ser víctimes d’injusticies injustificables. Però malgrat tot això, res ens ha d’impedir ser capaços de distingir la diferència entre uns i altres de tots els que tenim enfrontats. Estic segura que algunes de les persones que es manifestaran demà seran bones persones a les que els han fet creure que els independentistes som gent egoista i radical. I moltes altres es quedaran a casa per por, pensant que si van a la manifestació quedaran assenyalats i els independentistes els hi farem passar malament.
I tot això em posa trist. Em posa trist perquè les males persones que ho intoxiquen tot, fan pensar als més porucs que no hi han diferències entre uns i altres i sí, sí que hi han diferències. I són diferències molt notables. Defenso la independència de Catalunya perquè crec que hi ha raons sobrades per fer-ho. Perquè crec que és el dret inalienable del poble de Catalunya, com ho seria de qualsevol altre país sotmés que ho reivindiqués. Cert és que nosaltres també tenim alguns energumens que són d’acció ràpida i pensament lent, que tenen poca capacitat d’empatia i molta soltesa per a l'insult, però afortunadament són els menys. Les majories nostres són les que van sortir als carrers i a les carreteres el dia 11 de setembre i que van demostrar un comportament esplèndid a favor de la independència i en contra de ningú. Majories que vàrem fer una campanya sense insultar a ningú, remarcant amb molta èmfasi que no anavem en contra de ningú i sense utilitzar en cap moment la imatge de cap famós que no ens l’hagués ofert prèviament. En canvi la manifestació de demà està convocada amb mentides, utilitzant de manera fraudulenta la imatge d’alguns personatges populars com els Estopa o l’Andrés Iniesta, fent crides a l’odi i a la violència. He entrat a algunes pàgines de facebook d’alguns feixistes de Madrid i fan crides com “Vamos a destrozar Barcelona”, “Vamos a quemar Cataluña”, etc..., Són com les tribus salvatges de la prehistòria que no entenien cap altre manera de relacionar-se amb altres tribus que no fos la violència extrema i el saqueig. He vist una senyora, que publica en el seu perfil imatges com aquesta, amb comentaris d'amiguetes que riuen i donen suggerències de a qui més "se podría colgar de los harboles" (que té la seva gràcia que imposin el castellà i no ho sàpiguen escriure):


Que no és d’extranyar perquè la imatge de capcelera del seu perfil és aquesta:I gent del PP de Santa Coloma de Farnès que diuen: “Populars Santa Coloma Farners mUERTE A mas” I molta gent que diuen coses i posen imatges que si en lloc de ser franquistes fossin separatistes com diuen ells, estarien de ben segur a la presó per apologia del terrorisme, com ho està encara l’Otegui.

I aquesta és la gent que ens vol imposar la seva españolidad.  I aquesta és la gent amb la que es manifesteran tots aquells que vulguin sortir demà al carrer a defensar la españolidad de Catalunya. I això és el que li va dir en David Fernández de les CUP a la Camacho i al Cañas i per això es van posar a cridar com uns possessos.

I el que posa més trist de tot és sentir al Navarro i al Lucena del PSC dient que justifica al PP i C’s, com si no sabessim la ciutadania qui és cadascú. Pels que vagin una mica despistats, aqui un document gràfic del Cañas en estat pur que deixa les coses clares sobre qui és i què pretenen els de C’s. Del PP només cal dir que acaben de tombar la possibilitat de que a Espanya es condemni el nazisme...  això ja ho diu tot.

I per acabar, jo aconsellaria a la bona gent que vol reivindicar la españolidad de Catalunya  (que a tot arreu hi ha de tot) però que ho volen fer des de la bona fe i les bones intencions encara que equivocats, que es quedin a casa demà i sortin un altre dia quan tots aquests salvatges als que alimenten el PP i C’s hagin marxat, perquè si no, corren el perill de sortir retratats a la premsa internacional al costat d’alguna imatge de Hitler i després els hi sabrà molt greu. No dic tonteries, aquesta és una de les moltes imatges que m’he trobat pels facebooks d’alguns convocants a la mani de demà a Barcelona.
 


No hay comentarios: