6/3/13

8 de març Dia Internacional de la Dona
El proper 8 de març commemorem el Dia Internacional de la Dona. Avui, en ple segle XXI, continuem reivindicant la igualtat per a les dones. Tants anys i segles fa ja que lluitem per aquesta causa, que semble mentida que estiguem encara aquí.
A casa nostra hem avançat considerablement, és cert, especialment els últims trenta anys, però la estafa a la que diuen crisi amenaça amb fer-nos retrocedir alarmantment. L'atur afecta a tota la població en general, a la joventut en especial, a les persones grans de forma dramàtica i irreversible i a les dones de manera desesperançadora. Però el pitjor de tot és el deteriorament que es detecta, especialment en persones molt joves, del tracte pejoratiu cap a les dones, tracte que moltes vegades acaba en tragèdia, encara que alguns imbècils com el Toni Cantó frivolitzin dient que moltes denuncies per maltractaments son falses. Una sola pallissa mereix la nostra atenció, una sola mort ha de fer reaccionar a tota la societat per posar-hi fi a aquest magnicidi.

Però més enllà de casa nostra encara és pitjor, doncs a tota aquesta desesperança s'ha de sumar la falta d'oportunitats per accedir a la cultura i el menyspreu i tracte vexatori de la societat contra les dones, encoratjat i suportat per les autoritats d'alguns països i escudats en el que venen a dir "la seva cultura". Les noticies que han arribat últimament sobre les violacions a la Índia no són una excepció, formen part d'una terrible realitat massa quotidiana. I en altres països encara és pitjor perquè no només no es castiguen les violacions, sinó que es castiguen a les víctimes violades i a tot aquell que intenti fer pública la tragèdia que viuen les dones d'aquests països.

 
Perquè  la lluita per a la igualtat de les dones i per a la defensa de la nostra integritat és una lluita universal, no podrem dir que hem assolit aquesta igualtat mentre hi hagin societats que amaguen sota el negre mant d'una cultura injustificable el maltractament sistemàtic de les seves dones i nenes.   Per això, aprofitant la celebració del Dia Internacional de la Dona, vull tornar a demanar el Premi Nobel de la Pau per a la noia que amb els seus 13 anys va ser víctima d'una cruel brutalitat pel simple fet de voler fer arribar el coneixement a les nenes d'una de les societats més despietades contra les dones, l'afgana. Malala va patir un greu atemptat, ha sobreviscut i diu estar decidida a continuar lluitant per les nenes del seu país. Ella si mereix el Nobel de la Pau.

1 comentario:

antonio dijo...

Totalmente de acuerdo Julia.
Lamentablemente hay demasiadas malas noticias referente a este gran drama mundial. A pesar de todo Quiero pensar en positivo al comprobar como las sociedades se están revelando ante tanta barbarie y de como los medios de comunicación se hacen eco de los hechos.Hay que crear consciencia.

Un fuerte abrazo Julia :-)