10/2/11

Barcelona, la història sempre oberta

Acabo d'arribar d'un nou acte del nostre candidat a les primaries, Jordi Hereu. Últimament sortim a acte diari (demà un altre), això va bé, alguna cosa es mou.

Cada vegada que el sento parlar em convenço més de que, encara que em garantissin que perdrem aquestes primàries, cosa que ningú no està en condicions de fer, jo seguiria pensant que en Jordi Hereu és la millor opció per Barcelona. I ho segueixo pensant perquè cada dia tinc més clar que compartim l'actitud en front d'allò que és més important en aquesta vida, fer política des de la defensa d'uns valors per damunt de qualsevol altre càlcul de possibilitats, quelcom comparatiu a la diferència entre un matrimoni per amor o un matrimoni de conveniència.

M'ha agradat, com sempre, la seva manera directa de dir les coses mirant als ulls de les persones, les prioritats que defensa per a la ciutat de Barcelona, des del coneixement minuciós de la seva ciutat, districte a districte, barri a barri carrer a carrer, de vegades fins i tot persona a persona. Allà a on va sap perfectament de què parla, de les coses bones que s'han fet, dels errors que s'hagin pogut cometre i de les coses que encara queden per fer, utilitzant com ha fet avui, les paraules del gran poeta Martí i Pols "tot està per fer i tot és possible".

Avui a més, el company Jordi Hereu m'ha fet pensar en Barcelona més enllà, molt més enllà del que ara tenim a tocar, la Barcelona d'una historia mil.lenaria i d'un futur imprevisible, en la que els socialistes hem tingut, tenim i tindrem un gran paper a l'hora de defensar-la i fer-la més justa, però que ja era una gran lluitadora molt abans de la nostra era. La Barcelona, en les seves paraules, de la història sempre oberta.

Aquesta és la Barcelona que tant ens estimem els socialistes, que tant s'estima en Jordi Hereu, i per la que paga la pena afrontar tots els reptes. Una Barcelona formada no tant sols per gent de rancis llinatges, sinó per gent vinguda de tot arreu. Com diria un altre gran poeta, venim del nord, venim del sud, de terra endins de mar enllà. Aquesta Barcelona mestissa de la ciutat més cosmopolita i els barris més populars. Aquesta Barcelona formada per totes les castes i totes les condicions humanes i que els socialistes, amb en Jordi Hereu com a alcalde, ens obstinem en dignificar fent pujar al tren del progrés a tots els barris amb tots els seus habitants.

Avui ha estat un acte emotiu i esperançador, no només perquè el nostre candidat Jordi Hereu ha estat brillant com sempre, sinó perquè a més hem pogut sentir a la nostra companya Cristina Gómez fent un discurs que, en boca de una militant tant jove com ella, és tot un crit d'esperança de que tenim futur, de que el socialisme no és una filosofia de vida a punt de caducar com diuen alguns i altres voldrien, sinó que és una opció política dotada d'intel.ligència i ànima que té molt futur per endavant i molta feina encara per fer.

I tot això és el que em fa decidir-me per la candidatura del company Jordi Hereu, que, al igual que el socialisme, té intel.ligència i ànima, té futur, ha fet molt per Barcelona però sap que encara queda molt per fer i li apassiona el repte. La Barcelona d’en Jordi Hereu és la Barcelona que lluita per el progrès sense oblidar a les persones, que sap que una societat és més civilitzada quan més capacitat té de tenir cura de la seva gent. Que sap que tenir cura de la seva gent és portar la igualtat d’oportunitats en salut, educació i tot tipus de serveis a tots als barris, apostant al mateix temps per defensar el fet de que Barcelona sigui una de les ciutats més admirades al món i que els honors d’aquesta admiració no es quedi només en el centre de la ciutat, sinó que esclati en una pluja de llum, color i esperança que arribi a tots als barris i a cadascún dels recons d’aquesta gran ciutat.

Sense cap mena de dubte, en Jordi Hereu és el meu candicat i confio en que ho serà també de molts altres companys i moltes altres companyes amb qui comparteixo desitjos, confiança i esperança. Guanyarem les primàries i guanyarem les municipals. Barcelona s'ho mereix, Barcelona és socialista.
.
.

No hay comentarios: